Sporočilo za javnost: državno prvenstvo 2022

državno prvenstvo barist

1. SLOVENSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V PRIPRAVI IN OKUŠANJU KAVE

Celje2005. 2022 – 22.05.2022 – Na letošnjem festivalu kave Slovenija v Celju sta prvič potekali dve državni prvensti o pripravi kave (Slovenia Barista cup) in okušanju kave (Slovenia Sensory cup), ki ju je organiziralo Združenje Specialty kave Slovenija.

Priprava tekmovalcev, njihova udeležba na tekmovanjih in vsi dosežki predstavljajo pomemben dokaz znanj tekmovalcev, ki so se na letošnjem državnem prvenstu potegovali za naziv državnega prvaka. Senzorično tekmovanje je odraz razvitega okusa, hitrosti, spretnosti in natančnosti pri razlikovanju različnih okusov kav medtem, ko je tekmovanje Barist najvišje tekmovanje v kavi, kjer tekmovalci pokažejo svojo kreativnost, znanje, inovativnost in izrazijo njihovo osebnost in okus.

Prvo mesto na prvenstvu Slovenia Sensory cup 2022, si je prislužil Luka Banović iz pražarne kave Bani Beans, ki je edini izmed tekmovalcev uspel prepoznati vse kave in uspešno opravil 5 preizkušanj. Drugo mesto je prejel Karlo Purić iz pražarne Four Wheel coffee roasters, tretje mesto pa jAleš Gorenc, ki je barist pri Barcaffe espresso.

Na prvenstvu Slovenia Barista cup 2022 si je prvo mesto prislužil Aleš Gorenc, ki je navdušil s svojim izvirnim nastopom in izvrstnimi kavnimi napitki. Drugo mesto je prejel Karlo Purić, tretje mesto pa je prejela Lana Kokl, študentka na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani.

Slovena Barista cup 2022

 1. mesto Aleš Gorenc
 2. mesto Karlo Purić
 3. mesto Lana Kokl
 4. mesto Sabin A. Minea
 5. mesto Tea Leščanec
 6. mesto Luka Banović
 7. mesto Miha Železnik
 8. mesto Lovro Majić
 9. mesto Nia Svenšek

Slovenia Sensory cup 2022:

 1. mesto Luka Banovič
 2. mesto Karlo Purić
 3. mesto Aleš Gorenc
 4. mesto Sabin A. Minea
 5. mesto Nik Oroši

Sponzorji državnega prvenstva