Združenje Specialty Kave Slovenija (SCA Slovenia) je neprofitno združenje, ki temelji na vrednotah odprtosti, vključevanja in skupnega znanja. Naša osnovna naloga je spodbujati skupnost in prispevati k trajnostnemu, pravičnemu in uspešnemu razvoju kavne industrije v Sloveniji.

Naše članstvo sestavljajo tako profesionalci v kavni industriji – pražarji, baristi, distributerji – kot tudi navdušenci in ljubitelji kave. SCA Slovenia deluje kot povezovalna sila v kavni industriji in si prizadeva za izboljšanje kavne kulture ter dvig standardov v Sloveniji.

Verjamemo, da je naložba v izobraževanje in strokovni razvoj posameznikov ključna za dvig standardov v industriji, zato spodbujamo in podpiramo kontinuirano izobraževanje naših članov za oblikovanje bolj strokovnega kader.

Naš Namen

Spodbujati trajnost, pravičnost, uspešnost in strokovno znanje v kavni industriji v Sloveniji.

Naša Vizija

Graditi dinamično organizacijo, ki bo povezovala in širila znanje ter oblikovala inovativno in trajnostno naravnano kavno kulturo, kar bo navdihnilo in povezalo ljubitelje specialty kave po vsej Sloveniji.

Naša Misija

Dvigovati standarde v industriji z izobraževanjem članov in spodbujanjem strokovnega razvoja, ter krepiti povezave med člani za napredek kavne skupnosti v Sloveniji.

NAŠI STRATEŠKI CILJI

  1. Narediti kavno industrijo bolj trajnostno in poudarek na izobraževanju, partnerstvu, raziskovanju in sodelovanju.
  2. Z našimi programi ustvariti priložnosti za profesionalna sodelovanja in individualno rast.
  3. Razširiti naše članstvo in izboljšati podporo naši skupnosti z različnimi lokalnimi dejavnostmi.
  4. Z vsemi našimi aktivnostmi želimo članom nuditi izjemne storitve in podporo za delovanje v kavni industriji.